Door de Tweede Wereldoorlog maakten burgers en militairen in Nederland, Japan, Nederlands-Indië en Indonesië dingen mee die zeer veel impact op hen hadden. Op hun leven maar ook op de wijze waarop zij tegen elkaar aankeken. In 'Van dialoog naar verzoening' schetst schrijver Laurens van Aggelen een inspirerend beeld van degenen die kans zagen over hun eigen schaduw heen te stappen en zich wisten te ontworstelen aan het ontstane vijandsbeeld door in gesprek te gaan met 'mensen van de andere kant'. Door naar elkaar te luisteren ontstond niet alleen wederzijds respect maar vaak ook een zeer betekenisvolle vriendschap.
Aan de vooravond van 75 jaar vrijheid (2020) biedt het boek stof tot nadenken over hoe verrijkend het is om nader tot elkaar te komen. Om samen te herdenken en diepgewortelde onverwerkte gevoelens plaats te laten maken voor het in innerlijke harmonie verder leven met het eigen en elkaars verleden.

'Van dialoog naar verzoening' bevat een aantal ontroerende interviews met overlevenden van Japanse kampen, militaire dwangarbeiders, burgers uit Nederlands-IndiŽ en Nederland en verhalen van de tweede- en derdegeneratie-oorlogsgetroffenen. Maar ook verhalen van Japanners en IndonesiŽrs die met een beladen verleden verder moesten. Daarnaast bevat dit boek een selectie uit de meest inspirerende verhalen uit 20 conferenties van de Stichting Dialoog Nederland, Japan, IndonesiŽ. Universele verhalen die ook aanzetten tot het nadenken over de relatie tussen andere volkeren die ooit tegenover elkaar stonden. Over hoe het zou zijn wanneer we in Nederland tijdens herdenkingen ook stil zouden staan bij de gevoelens van Duitse en Japanse slachtoffers en hun nabestaanden. Over de vraag hoe zinvol herdenken is wanneer we na 75 jaar niet bereid zijn om tot een daadwerkelijke verzoening te komen.

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en militaire geschiedenis. Van Aggelen is daarnaast als vrijwilliger actief in de veteranenzorg. Als bestuurslid van diverse organisaties ijvert hij voor de zorg, erkenning en waardering voor (oud-)militairen en tweede generatie oorlogsgetroffenen.

Titel: Van dialoog naar verzoening
Subtitel: Hoe de stichting Dialoog Nederland-Japan-Indonesië mensen verbindt
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 162
Uitvoering: paperback
ISBN: 978-90-79763-22-1
Prijs: Ä 15,00 + Ä 2,00 verzendkosten

Bestellen boek 'Van dialoog naar verzoening'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig.
Het boek kost Ä 15,00 + Ä 2,00 verzendkosten (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd wanneer u het verschuldigde bedrag (Ä 17,00 per boek) overmaakt op rekeningnummer: NL18 ABNA 0534237436 ten name van: L.J.L.T. van Aggelen. Onder vermelding van: dialoog + uw postcode + huisnummer.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing