Oorlogskind in vredestijd

Verschijnt april/mei 2018
Bestellen binnenkort reeds mogelijk

Burgers en militairen in Nederland, Japan en Nederlands-Indië maakten tijdens de Tweede Wereldoorlog of kort daarna dingen mee die zeer veel impact op hen hadden. Op hun leven maar ook op de wijze waarop zij tegen elkaar aankeken. In 'Van dialoog naar verzoening' schetst schrijver Laurens van Aggelen een beeld van de bijzondere wijze waarop velen daarmee omgingen. Zij zagen kans zich te ontworstelen aan het ontstane vijandsbeeld en gingen in gesprek met 'mensen van de andere kant'. Door naar elkaar te luisteren ontstonden niet alleen wederzijds respect maar soms ook hele bijzondere vriendschappen.

'Van dialoog naar verzoening' bevat niet alleen een aantal aangrijpende interviews van overlevenden van Japanse kampen, militaire dwangarbeiders, burgers uit Nederlands-IndiŽ en verhalen van de tweede en derde generatie oorlogsgetroffenen die met een beladen verleden verder moesten. Daarnaast bevat dit boek een selectie uit de meest inspirerende verhalen uit 20 conferenties van de Stichting Dialoog Nederland, Japan, Indonesië, in wiens opdracht dit boek is geschreven.

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en militaire geschiedenis. Van Aggelen is daarnaast als vrijwilliger actief in de veteranenzorg. Als bestuurslid van diverse organisaties ijvert hij voor de zorg, erkenning en waardering voor (oud-)militairen en tweede generatie oorlogsgetroffenen.

Logo White Elephant Publishing