Laurens van Aggelen In 2020 viert Nederland dat we 75 jaar geleden zijn bevrijd. De gevolgen van de Tweede Wereldoorlog zijn nog altijd voelbaar. Naarmate je meer van de Tweede Wereldoorlog weet, des te minder begrijp je waartoe mensen in staat zijn, maar ook hoe belangrijk het is om waakzaam te zijn en te herdenken. In 'Ereplicht' schetst schrijver Laurens van Aggelen op een aangrijpende manier een beeld van wat oorlog met mensen doet. Welke impact het heeft wanneer je je vrijheid en alles wat je dierbaar is, wordt ontnomen. Maar ook hoe moedig mensen kunnen zijn in hun strijd om vrede en veiligheid.

"Na 75 jaar is het goed om stil te staan bij de vraag waarom we de Tweede Wereldoorlog moeten blijven herdenken. Maar ook om onszelf nog eens af te vragen wat we herdenken, hoe we dat doen en wat we daarmee als individu en maatschappij beogen. Herdenken verbindt het verleden met het heden en daarom is herdenken zoveel belangrijker dan we ons vaak realiseren", aldus Van Aggelen.

'Ereplicht' bestaat voor een groot deel uit persoonlijke verhalen van burgers, militairen, geestelijken, kunstenaars, tweedegeneratieoorlogsgetroffenen en nabestaanden. Zoals het verhaal van rabbijn Soetendorp die als kind werd gered door degenen die hem een schuiladres boden; het verhaal van Jip Wijngaarden die in een film en op het toneel in de huid van Anne Frank kroop; het verhaal van de KNIL-militair die in het jappenkamp onder de meest zware, mensonterende omstandigheden levens wist te redden. Verhalen die zoveel meer laten zien dan veel geschiedenisboeken met kille cijfers en feiten die niet tot de verbeelding spreken.

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver, columnist en freelance journalist. Hij heeft diverse boeken en duizenden publicaties op zijn naam staan die zijn verschenen in vak- en publiekstijdschriften en NRC Handelsblad. Als columnist publiceerde hij in diverse magazines en was hij hoofdredacteur van drie tijdschriften. Van Aggelen schrijft daarnaast ook teksten voor bedrijven en overheidsinstellingen.

Titel: Ereplicht
Subtitel: Herdenken Tweede Wereldoorlog van blijvend belang
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina's: 224
Prijs: € 23,00
ISBN: 978-90-79763-10-8

Bestellen boek 'Ereplicht'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig on onze webwinkel.
Het boek kost € 23,00 + € 2,95 verzend- en administratiekosten (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing