Oorlogskind in vredestijd

Symposium Oorlogskind Door het optekenen van zijn persoonlijke ervaringen laat schrijver en ervaringsdeskundige Laurens van Aggelen zien welke enorme impact het leven met een PTSS-patiënt heeft op partners en kinderen. 'Oorlogskind in vredestijd' is het verhaal van een jarenlange strijd tegen de gevolgen van het opgroeien met een vader met PTSS, in een wereld vol onbegrip. Een zware moeizame strijd die tot vele jaren na de dood van zijn vader voortduurde.

Aandacht voor PTSS (posttraumatische stressstoornis) is er pas sinds enkele jaren. Niet alleen bij veteranen en burgerslachtoffers van oorlogsgeweld, maar ook bij politie en andere geüniformeerde beroepsgroepen. Met dit boek beoogt de schrijver dat er meer begrip komt voor hun partners en kinderen die zelf enorm gebukt gaan onder de zware psychische belasting. Van de problemen waar zij veelal langdurig mee kampen heeft de buitenwereld, maar ook de naaste omgeving, vaak totaal geen weet.

"Door de herbelevingen, woede-uitbarstingen, huilbuien of paniekaanvallen van mijn vader kon een mooie dag voor ons opeens omslaan in een ware hel. Machteloos en verdrietig zag ik hoe mijn vader van het ene op het andere moment ontroostbaar was, hoe de pijnlijke herinneringen aan de oorlog hem verscheurden. Langzaam maar zeker ging ons hele gezin eraan kapot. Op het laatst kwam ik soms meer dan een week niet buiten, sloot ik me op in mijn werkkamer waar de gordijnen dag en nacht potdicht zaten. Zijn oorlog was ook mijn oorlog geworden", aldus Laurens van Aggelen.

Luitenant-generaal b.d. Remco Seijn, oud-voorzitter van de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO) en de Stichting Partners van Oorlogsgetroffenen (SPO), schreef in het voorwoord van dit boek: "Oorlogskind in vredestijd' is een ontroerend, vlot geschreven verhaal dat hopelijk zijn weg vindt naar de vele gezinnen die gebukt gaan onder de gevolgen van oorlogstrauma's en PTSS. Ik ben ervan overtuigd dat dit eerlijke en openhartig geschreven boek hen de aanzet zal geven om er met anderen over te praten, om hulp te zoeken en vooral niet te onderschatten wat op lange termijn voor gezinsleden de gevolgen kunnen zijn."

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en militaire geschiedenis. Van Aggelen is daarnaast als vrijwilliger actief in de veteranenzorg. Als bestuurslid van diverse organisaties ijvert hij voor de zorg, erkenning en waardering voor (oud-)militairen en tweede generatie oorlogsgetroffenen.

Titel: Oorlogskind in vredestijd
Subtitel: Hoe oorlogstrauma's en PTSS ons gezin sloopten
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 128
Uitvoering: paperback
ISBN: 978-90-79763-13-9
Prijs: € 14,95

Bestellen boek 'Oorlogskind in vredestijd'

< Bestellen via deze website is zeer eenvoudig on onze webwinkel.
Het boek kost € 14,95 + € 2,95 verzend- en administratiekosten (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing