Laatst bijgewerkt: dinsdag 23 januari 2018 11:40:05

dinsdag 26 september 2017 14:44:23
Boek over herbezinning herdenken Tweede Wereldoorlog

Aan de vooravond van 75 jaar vrijheid in Nederland, beraden velen zich op de wijze waarop we in de toekomst de Tweede Wereldoorlog het beste kunnen blijven herdenken. Oud-lid van de Tweede Kamer Thijs van Vlijmen schreef er m.m.v. schrijver Laurens van Aggelen het boek 'Het verleden herdenken in het nu' over.

Presentatie boek 'Het verleden herdenken in het nu' Op 'Beukbergen', het Vormingscentrum van de Diensten Geestelijke Verzorging bij de krijgsmacht, overhandigde de schrijver op 27 september j.l. het eerste exemplaar van het boek aan kolonel der mariniers b.d. Jos Coumans, bestuurslid van het 'Nationaal Comitť 4 en 5 mei' en ceremoniemeester tijdens de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam. Van Vlijmen beoogt met het boek eenieder aan te zetten na te denken over wat we willen doorgeven aan jongeren en toekomstige generaties. "Wij ouderen maken bij het herdenken gemakkelijk de fout om de huidige generaties bij voorbaat te verwijten dat ze de oorlog niet hebben meegemaakt en daarom niet echt betrokken willen of kunnen zijn bij onze herinneringen en ervaringen", aldus de auteur. " Coumans sprak namens het 'Nationaal Comitť 4 en 5 mei' zijn waardering uit over de wijze waarop Van Vlijmen er met dit boek toe bijdraagt dat de idealen waar velen jonge mensen in de Tweede Wereldoorlog voor vochten ook in de toekomst blijven voortleven onder toekomstige generaties. "Omdat het belangrijk is dat de jongeren van vandaag en morgen ook in verzet komen tegen de onrechtvaardigheden en misstanden van onze eigen tijd."
Foto: Anne Makaske


woensdag 15 november 2017 14:44:23
7e druk boek over leiderschap

Voor het boek 'Niemand is belangrijker dan het team' is zowel binnen Defensie als in het bedrijfsleven zoveel belangstelling dat er inmiddels meer dan 5.000 exemplaren van zijn verkocht. Deze maand komt het dan ook tot een 7e druk.

Uit een van de mooiste recensies over het boek:
"In als zijn eenvoud en bescheidenheid behoort het tot een parel in de managementliteratuur."
Bert Overbeek, www.jongebazen.nl


zondag 25 juni 2017 14:44:23
Canadezen in Arnhem en Oosterbeek

Canadezen in Arnhem en Oosterbeek Op 22 juni nam de Canadese Defensie Attachť, kolonel Mike Hogan, in een bomvolle Concertzaal in Oosterbeek het eerste exemplaar in ontvangst nemen van het boek 'Canadezen in Oosterbeek'. Dit boek, geschreven door Laurens van Aggelen, is een eerbetoon aan de 33 Canadese militairen die begraven liggen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Zij sneuvelden tijdens of kort na de Slag om Arnhem in september 1944. Dat zij in Oosterbeek begraven liggen tussen de vele Britse en Poolse militairen en wat zij hier precies deden, is bij zeer velen - ook in de regio - onbekend. Hoewel er zeer veel over deze periode is geschreven is de rol van de Canadezen daarin altijd onderbelicht gebleven.


Foto: Berry de Reus

Foto: Arjab Vriezewoensdag 8 juni 2016 10:04:23
Boekpresentatie 'Gestolde tranen'

Op zaterdag 1 juni presenteerde de Arnhemse schrijver Laurens van Aggelen zijn boek 'Gestolde tranen' in het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Het boek gaat over een van de grootste krijgsgevangenkampen in Japan waar in de Tweede Wereldoorlog honderden Nederlandse militairen gevangen werden gehouden en dwangarbeid moesten verrichten.
Het boek is geschreven naar aanleiding van een monument dat op 13 september 2015 werd onthuld ter herinnering aan alle krijgsgevangenen die in de periode 1942-1945 in kamp Fukuoka-2 gevangen zaten. 'Gestolde tranen' is het verhaal over de Nederlandse militairen die dienden in Nederlands-IndiŽ en als krijgsgevangenen jarenlang onder de meest zware en mensonterende omstandigheden dwangarbeid hebben verricht. In het boek is ook opgetekend hoe de atoombom op het nippertje de levens van velen van hen redde en de impact die deze periode later had op hen en hun familieleden.Laurens van Aggelen dinsdag 26 april 2016 17:44:09
Laurens van Aggelen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Schrijver, journalist en uitgever Laurens van Aggelen ontving van de burgemeester van Arnhem deze ochtend in het stadhuis de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze hoge onderscheiding werd hem door Zijne Majesteit de Koning toegekend op grond van de totaliteit van verdiensten m.b.t. Defensie en andere terreinen.

donderdag 27 augustus 2015 11:15:30
Oorlogskind in vredestijd
Cover boek Oorlogskind in vredestijd Hoe oorlogstrauma's en PTSS ons gezin sloopten

'Oorlogkind in vredestijd' is een boek over de enorme impact op gezinnen waarin een gezinslid kampt met oorlogstrauma's en PTSS. Van deze problemen heeft de buitenwereld, maar ook de naaste omgeving, vaak totaal geen weet. "Met het optekenen van mijn persoonlijke ervaringen, hoop ik dat partners en kinderen van PTSS-patiŽnten er vaker over zullen spreken en beter begrepen zullen worden.Dit zal hen in staat stellen om degene die PTSS heeft beter ter zijde te kunnen staan", aldus Laurens van Aggelen, schrijver van dit boek.


dinsdag 5 november 2013
Schrijver biedt Prinses Beatrix boek 'Veteranenzorg sinds 1945' aan

Tijdens de officiële opening van de nieuwe gebouw van De Basis in Doorn, biedt Laurens van Aggelen aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zijn boek aan over veteranenzorg in Nederland. Van Aggelen schreef dit boek in opdracht van het vfonds.
woensdag 27 februari 2013
Koningin neemt boek in ontvangst

Koningin Beatrix nam vandaag in Bronbeek het boek '150 jaar Koninklijk Bronbeek' in ontvangst van Laurens van Aggelen. In het boek beschrijft de auteur de nauwe relatie tussen Bronbeek en het Koninklijk Huis. Monumenten en schilderijen van Oranjevorsten decoreren Bronbeek en tijdens vieringen en tradities wordt de band benadrukt. Hoogtepunten voor het Tehuis waren de vele koninklijke bezoeken sinds 1863 die met veel ceremonieel waren omringd.Logo White Elephant Publishing