Cover boek OGS donderdag 24 november 2022 7:55:03
NIEUW BOEK: Vrede vergt moed

Ter gelegenheid van het 75 jaar bestaan van de Oorlogsgravenstichting verscheen gisteren het boek 'Vrede vergt moed'. Tijdens een officiële bijeenkomst op Kasteel Wittenburg in Wassenaar heeft schrijver Laurens van Aggelen het eerste exemplaar mogen uitreiken aan Piet Hein Donner, president van de Oorlogsgravenstichting.

Sinds 1946 verzorgt de Oorlogsgravenstichting circa 50.000 Nederlandse oorlogsgraven op 30 erevelden op diverse plaatsen in ongeveer 50 verschillende landen, en onderhoudt de herinnering aan de slachtoffers van bezetting en oorlog. Daarbij gaat het om zowel burgers als militairen die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog maar ook van oorlogen en vredesmissies nadien.

Meer informatie en bestellen
woensdag 30 september 2020 16:17:10
Boek: Airborne Museum Hartenstein

Afgelopen donderdag verscheen het boek 'Airborne Museum Hartenstein. De Renkumse burgemeester Agnes Schaap nam het eerste exemplaar in ontvangst. Aan de hand van verhalen, interviews en talrijke foto's is daarin door de Arnhemse schrijver Laurens van Aggelen de rijke geschiedenis opgetekend van zowel de villa als het museum zelf dat al sinds 1949 bestaat. "In het boek komen de nodige feiten aan het licht die voor velen onbekend zijn. Dat merkte ik ook tijdens de interviews met degenen die veel van het Airborne Museum afweten. Voor de lezer zal het des te verrassender zijn hier kennis van te nemen", aldus de auteur.

Voor dit met unieke foto's rijk geïllustreerde fraai gebonden boek is het voorwoord geschreven door zowel Judy Urquhart, dochter van generaal-majoor Urquhart, commandant 1st Airborne Division als Arnhemveteraan en Glider Pilot Frank Ashleigh (95)

Meer informatie en bestellen
Sodeknetter! dinsdag 18 februari 2020 12:36:54
Sodeknetter!

Op 25 februari a.s. verschijnt het boek 'Sodeknetter!'- Laurens gaat los in 37 columns - geschreven door de Arnhemse schrijver Laurens van Aggelen. Columns over het dagelijks leven in een snel veranderende maatschappij. Met veel humor geschreven, scherp en spitsvondig. Hiermee zet de auteur op zijn eigen manier een fraai tijdsbeeld neer. "Het zijn spiegels waarin de lezer zichzelf ziet glimlachen", aldus Van Aggelen.

Met verwondering kijkt de auteur naar de wereld om hem heen. Onopgemerkt observeert en analyseert hij de gedragingen en gebruiken van voorbijgangers, met name die van de typische Nederlander. Enig sarcasme wordt hierbij niet geschuwd. 'Sodeknetter' is een humoristische bundel over bierpensen en gouden kettingen, Hollands chagrijn, absurde eetgewoonten, en meer.

Meer informatievrijdag 15 november 2019 14:16:23
Nieuw: De bezuinigingsgeneraal zwaait af

Op 20 november verschijnt het boek 'De bezuinigingsgeneraal zwaait af, een bloemlezing van columns van Frans Matser die hij de afgelopen acht jaar schreef. Voor iedereen die dient of ooit gediend heeft bij Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee zijn de columns die hij maandelijks schrijft over actuele ontwikkelingen binnen de krijgsmacht steeds weer een feest van herkenning. Volgens geruchten ontkomen zelfs generaals, ministers, staatssecretarissen en topambtenaren, die regelmatig onderwerp van zijn milde ironie zijn, niet aan een glimlach bij zijn verhalen.


Ereplicht - over blijvend belang herdenken Tweede Wereldoorlog dinsdag 18 februari 2020 11:51:13
Boek over blijvend belang herdenken Tweede Wereldoorlog

In 2014 publiceerde Laurens van Aggelen zijn boek 'Ereplicht' over het belang van het herdenken van de Tweede Wereldoorlog. Aan de vooravond van 75 jaar vrijheid is dit boek actueler dan ooit. 'Ereplicht is uitgevoerd in een fraaie hardcover-editie met vele foto's, veelal in kleur. Het was destijds te koop voor Ä 27,50. Nu voor slechts Ä 14,95. Wees er snel bij!


dinsdag 19 november 2019 9:54:59
Nooit verslagen

Het boek 'Nooit verslagen' is helaas niet meer leverbaar.


zaterdag 14 september 2019 8:22:47
Twee nieuwe boeken in september

Laurens van Aggelen presenteert volgende week twee nieuwe boeken van zijn hand. Ter gelegenheid van de herdenkingen rond 75 jaar Slag om Arnhem, stelde hij het herdenkingsboek '75 Years Battle of Arnhem' samen. Dit boek zal donderdag 19 september in Oosterbeek worden gepresenteerd. Een dag later komt zijn nieuwe boek '75 jaar Stoottroepen' uit. Dit regiment is voortgekomen uit het verzet en maakt deel uit van 11 Luchtmobiele Brigade.


maandag 20 augustus 2018 12:35:13
Tweede druk 'Verzonken licht'

Vanwege de nog altijd grote belangstelling voor het boek 'Verzonken licht' verschijnt er komende week een twee druk.
In een beperkte oplage. Wees er dus snel bij.


dinsdag 26 juni 2018 16:51:02
Van dialoog naar verzoening

Onder grote belangstelling presenteerde Laurens van Aggelen gisteravond in het EventTheater Concertzaal Oosterbeek zijn boek 'Van dialoog naar verzoening'. Dit boek bevat een aantal ontroerende interviews met overlevenden van Japanse kampen, militaire dwangarbeiders, burgers uit Nederlands-IndiŽ en Nederland en verhalen van de tweede- en derdegeneratie-oorlogsgetroffenen. Maar ook verhalen van Japanners en IndonesiŽrs die met een beladen verleden verder moesten. Daarnaast bevat dit boek een selectie uit de meest inspirerende verhalen uit 20 conferenties van de Stichting Dialoog Nederland, Japan, IndonesiŽ. Universele verhalen die ook aanzetten tot het nadenken over de relatie tussen andere volkeren die ooit tegenover elkaar stonden.


Zijne Majesteit de Koning vrijdag 2 maart 2018 7:10:39
Nieuw! Twee unieke boeken over twee Ridders Militaire Willemsorde
Boeken over twee bijzondere mensen die nooit vergeten mogen worden

Begin volgende week verschijnen twee beknopte biografieŽn over twee Ridders Militaire Willems-Orde (RMWO), geschreven door Laurens van Aggelen. Deze unieke uitgaven gaan over de in het Verenigd Koninkrijk woonachtige Britse majoor b.d. Kenneth (Ken) George Mayhew (101) en de op 31 december overleden Amerikaanse eerste luitenant b.d. Edward (Ed) Simons Fulmer (98). Beide Ridders hebben zich op zeer bijzondere wijze ingezet voor de bevrijding van ons land.
Het voorwoord van beide boeken is geschreven door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.
Zijne Majesteit brengt daarmee wederom tot uitdrukking zeer veel waardering en respect te hebben voor degenen die tot het uiterste gingen om zich in te zetten voor vrede en veiligheid. "Een mooier eerbetoon aan beide Ridders met het verschijnen van deze boeken kon ik me als schrijver niet wensen", aldus Van Aggelen.


dinsdag 26 september 2017 14:44:23
Boek over herbezinning herdenken Tweede Wereldoorlog

Aan de vooravond van 75 jaar vrijheid in Nederland, beraden velen zich op de wijze waarop we in de toekomst de Tweede Wereldoorlog het beste kunnen blijven herdenken. Oud-lid van de Tweede Kamer Thijs van Vlijmen schreef er m.m.v. schrijver Laurens van Aggelen het boek 'Het verleden herdenken in het nu' over.

Presentatie boek 'Het verleden herdenken in het nu' Op 'Beukbergen', het Vormingscentrum van de Diensten Geestelijke Verzorging bij de krijgsmacht, overhandigde de schrijver op 27 september j.l. het eerste exemplaar van het boek aan kolonel der mariniers b.d. Jos Coumans, bestuurslid van het 'Nationaal Comitť 4 en 5 mei' en ceremoniemeester tijdens de Nationale Dodenherdenking in Amsterdam. Van Vlijmen beoogt met het boek eenieder aan te zetten na te denken over wat we willen doorgeven aan jongeren en toekomstige generaties. "Wij ouderen maken bij het herdenken gemakkelijk de fout om de huidige generaties bij voorbaat te verwijten dat ze de oorlog niet hebben meegemaakt en daarom niet echt betrokken willen of kunnen zijn bij onze herinneringen en ervaringen", aldus de auteur. " Coumans sprak namens het 'Nationaal Comitť 4 en 5 mei' zijn waardering uit over de wijze waarop Van Vlijmen er met dit boek toe bijdraagt dat de idealen waar velen jonge mensen in de Tweede Wereldoorlog voor vochten ook in de toekomst blijven voortleven onder toekomstige generaties. "Omdat het belangrijk is dat de jongeren van vandaag en morgen ook in verzet komen tegen de onrechtvaardigheden en misstanden van onze eigen tijd."
Foto: Anne Makaske


woensdag 15 november 2017 14:44:23
7e druk boek over leiderschap

Voor het boek 'Niemand is belangrijker dan het team' is zowel binnen Defensie als in het bedrijfsleven zoveel belangstelling dat er inmiddels meer dan 5.000 exemplaren van zijn verkocht. Deze maand komt het dan ook tot een 7e druk.

Uit een van de mooiste recensies over het boek:
"In als zijn eenvoud en bescheidenheid behoort het tot een parel in de managementliteratuur."
Bert Overbeek, www.jongebazen.nl


zondag 25 juni 2017 14:44:23
Canadezen in Arnhem en Oosterbeek

Canadezen in Arnhem en Oosterbeek Op 22 juni nam de Canadese Defensie Attachť, kolonel Mike Hogan, in een bomvolle Concertzaal in Oosterbeek het eerste exemplaar in ontvangst nemen van het boek 'Canadezen in Oosterbeek'. Dit boek, geschreven door Laurens van Aggelen, is een eerbetoon aan de 33 Canadese militairen die begraven liggen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Zij sneuvelden tijdens of kort na de Slag om Arnhem in september 1944. Dat zij in Oosterbeek begraven liggen tussen de vele Britse en Poolse militairen en wat zij hier precies deden, is bij zeer velen - ook in de regio - onbekend. Hoewel er zeer veel over deze periode is geschreven is de rol van de Canadezen daarin altijd onderbelicht gebleven.


Foto: Berry de Reus

Foto: Arjab Vriezewoensdag 8 juni 2016 10:04:23
Boekpresentatie 'Gestolde tranen'

Op zaterdag 1 juni presenteerde de Arnhemse schrijver Laurens van Aggelen zijn boek 'Gestolde tranen' in het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Het boek gaat over een van de grootste krijgsgevangenkampen in Japan waar in de Tweede Wereldoorlog honderden Nederlandse militairen gevangen werden gehouden en dwangarbeid moesten verrichten.
Het boek is geschreven naar aanleiding van een monument dat op 13 september 2015 werd onthuld ter herinnering aan alle krijgsgevangenen die in de periode 1942-1945 in kamp Fukuoka-2 gevangen zaten. 'Gestolde tranen' is het verhaal over de Nederlandse militairen die dienden in Nederlands-IndiŽ en als krijgsgevangenen jarenlang onder de meest zware en mensonterende omstandigheden dwangarbeid hebben verricht. In het boek is ook opgetekend hoe de atoombom op het nippertje de levens van velen van hen redde en de impact die deze periode later had op hen en hun familieleden.Laurens van Aggelen dinsdag 26 april 2016 17:44:09
Laurens van Aggelen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Schrijver, journalist en uitgever Laurens van Aggelen ontving van de burgemeester van Arnhem deze ochtend in het stadhuis de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze hoge onderscheiding werd hem door Zijne Majesteit de Koning toegekend op grond van de totaliteit van verdiensten m.b.t. Defensie en andere terreinen.

donderdag 27 augustus 2015 11:15:30
Oorlogskind in vredestijd
Cover boek Oorlogskind in vredestijd Hoe oorlogstrauma's en PTSS ons gezin sloopten

'Oorlogkind in vredestijd' is een boek over de enorme impact op gezinnen waarin een gezinslid kampt met oorlogstrauma's en PTSS. Van deze problemen heeft de buitenwereld, maar ook de naaste omgeving, vaak totaal geen weet. "Met het optekenen van mijn persoonlijke ervaringen, hoop ik dat partners en kinderen van PTSS-patiŽnten er vaker over zullen spreken en beter begrepen zullen worden.Dit zal hen in staat stellen om degene die PTSS heeft beter ter zijde te kunnen staan", aldus Laurens van Aggelen, schrijver van dit boek.


dinsdag 5 november 2013
Schrijver biedt Prinses Beatrix boek 'Veteranenzorg sinds 1945' aan

Tijdens de officiële opening van de nieuwe gebouw van De Basis in Doorn, biedt Laurens van Aggelen aan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zijn boek aan over veteranenzorg in Nederland. Van Aggelen schreef dit boek in opdracht van het vfonds.
woensdag 27 februari 2013
Koningin neemt boek in ontvangst

Koningin Beatrix nam vandaag in Bronbeek het boek '150 jaar Koninklijk Bronbeek' in ontvangst van Laurens van Aggelen. In het boek beschrijft de auteur de nauwe relatie tussen Bronbeek en het Koninklijk Huis. Monumenten en schilderijen van Oranjevorsten decoreren Bronbeek en tijdens vieringen en tradities wordt de band benadrukt. Hoogtepunten voor het Tehuis waren de vele koninklijke bezoeken sinds 1863 die met veel ceremonieel waren omringd.Logo White Elephant Publishing