Cover Getekend voor het leven in Dachau en Indië

Getekend voor het leven in Dachau en Indië
"Ik heb te veel gezien"

'Getekend voor het leven in Dachau en IndiŽ' is het aangrijpende levensverhaal van IndiŽveteraan en verzetsstrijder Willem Wilbrink (96). Aan zijn onbezorgde jeugd in Arnhem kwam op zijn vijftiende een abrupt einde toen hij werd gearresteerd en in het beruchte concentratiekamp Dachau belandde. Wat hij daar, ťn later in IndiŽ meemaakte, deelde hij tijdens urenlange interviews met schrijver Laurens van Aggelen. Hartverscheurende verhalen van een man die heeft gezien waartoe mensen in staat zijn. Maar ook hoe hij kans heeft gezien zich er doorheen te slaan en zijn leven lang veel voor anderen heeft kunnen betekenen. In Dachau heeft hij negen maanden achtereen duizenden omgekomen gevangenen naar de verbrandingsoven moeten brengen. Onder hen de welbekende pater, hoogleraar, publicist en verzetsstrijder Titus Brandsma. Met gevaar voor eigen leven wist hij in Dachau veertig gevangenen te redden van een gewisse dood. Nadat hij in 1945 terugkeerde in het verwoeste Arnhem, ging hij drie maanden later als oorlogsvrijwilliger naar Nederlands-IndiŽ. Ook daar kwam hij samen met vele andere Nederlandse militairen in een hel terecht en raakte hij zwaar gewond. Hoe hij daarna het leven weer oppakte en zich inzette voor erkenning en waardering voor IndiŽveteranen, maar ook voor Poolse Arnhemveteranen, Poolse burgers, kindertehuizen en ziekenhuizen, laat zien dat zijn levensverhaal er is om te worden doorgegeven.

"Het verhaal van Willem Wilbrink is er een van rechtvaardigheidsgevoel, dadendrang, doorzettingsvermogen, zelfopoffering, medemenselijkheid en liefde. Laat hem een voorbeeld zijn voor ons allen."
(Uit het voorwoord van luitenant-generaal b.d. Hans van Griensven, voorzitter Veteranen Platform)

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft een groot aantal boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en militaire geschiedenis.

Titel: Getekend voor het leven in Dachau en Indië
Subtitel: "Ik heb te veel gezien"
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 196
Uitvoering: paperback, full colour
ISBN: 978-90-79763-68-9
Prijs: Ä 26,95

Bestellen boek 'Getekend voor het leven in Dachau en Indië'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig on onze webwinkel.
Het boek kost Ä 26,95 + Ä 2,95 verzend- en administratiekosten (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing